Ik hou van mensen, verhalen, verwoorden en verbinden

Over mij

Communicatiekundige die schrijft

Ik schrijf inmiddels alweer ruim 20 jaar met veel plezier voor uiteenlopende opdrachtgevers. Ook adviseer ik organisaties over hun boodschap en taalgebruik. Na jaren aan bureauzijde werk ik onder mijn eigen naam: Cindy Schrijft. Al doe ik stiekem meer dan dat. Maar dat merk je vanzelf, mochten we een keer samenwerken. 

Wat kun je bij mij verwachten?

De juiste woorden om te beginnen. En een stapje daarvoor: advies. Hoe vertalen we onze strategie naar krachtige verhalen? Hoe brengen we onze boodschap over? Hoe kunnen we pakkender communiceren? In elke samenwerking vind ik het proces en de relatie net zo belangrijk als de inhoud. Ik leg snel contact, zet waar nodig een stapje extra voor m'n opdrachtgevers, verdiep me echt in hun organisaties en vind dat planningen er zijn om te halen. Anderen over mij: opdrachtgevers en referenties. Interview door een collegaprof: vijf vragen. 

Ik werk samen met...

Ik ben lid van Redactieprofs, een landelijk netwerk van ervaren tekstschrijvers en communicatieprofs met wie ik regelmatig samenwerk. Ook werk ik met:

 • Blik Filmcommunicatie
 • Brigitte Boits grafisch ontwerp
 • Brood & Tulpen grafisch ontwerp
 • De Vervoering, werkplaats voor tekst & beeld
 • Het Vonkt ontwerp 
 • NFP Photography

Kort CV

 • Zelfstandig tekstschrijver en communicatieadviseur (aug 2015 - nu)
 • Senior tekstschrijver en adviseur bij JCM Context, bureau voor inhoud en creatie (2005 - juli 2015)
 • Tekstschrijver bij Edenspiekermann, bureau voor strategie, design en communicatie (1998 - 2005)
 • Junior docent Communicatie bij Universiteit Utrecht (1996 - 1998)
 • Opleiding Algemene Letteren/Communicatiekunde en Tracé Internationale Bedrijfscommunicatie bij Universiteit Utrecht (1994 - 1998)

Meer info voor wie wil 

Even een sprongetje terug in de tijd. Na mijn opleiding Communicatiekunde aan de Universiteit Utrecht, ben ik vanuit een stage meteen het schrijfvak ingedoken. Bij Edenspiekermann in Amsterdam kreeg ik alle kneepjes van 'information design' aangeleerd. Denk aan stroomschema's uitdenken en compacte teksten maken voor de Belastingdienst. Ik werkte samen met een heleboel grafisch-, interactie- en multimediaontwerpers, een te gekke tijd, en ging steeds meer allround schrijven voor onder meer Eneco, Gemeente Amsterdam en NS.

Klein tekstbureau met grote opdrachtgevers

Zeven jaar later maakte ik de overstap van Amsterdam naar woonplaats Utrecht, waar ik bij JCM ging werken tussen de schrijvers en adviseurs. Mijn eigen volk! Gelukkig werkten we ook daar veel samen met andere disciplines. Ik schreef en adviseerde er voor onder meer de Consumentenbond, KLM, KPN en Ziggo. Acquisitie, projectmanagement, coaching van junior collega's - ik heb het allemaal met veel plezier (ernaast) gedaan. Sommige klanten voelden echt als mijn 'kindjes'. Zelf had ik intussen ook twee kleine kerels - drie kerels in totaal. 

Schrijven én ondernemen

Met 17 jaar bureau-ervaring op zak, vers 40 geworden en ook de jongste op de basisschool besloot ik de sprong in het diepe te wagen. Ik begon voor mezelf. Oude connecties wisten me te vinden, nieuwe opdrachtgevers belden en voor je het weet vier je je jubileum als zelfstandig ondernemer. In Culemborg. Regelmatig krijg ik de vraag of het niet te 'solo' is, zzp'en? Niet als je een flexplek in de Gelderlandfabriek hebt waar het barst van de creatieve geesten. Als je een leuk netwerk hebt én schrijfcollega's bij Redactieprofs. En ik werk nog steeds samen met ontwerpers, webbouwers, filmmakers en andere creatieven.

Voor nog meer info: bel of mail gerust!