Mijn persoonlijke waarden komen goed van pas in m'n werk

Over mij

Communicatiekundige die schrijft

'Ik wil juf worden', was het vroeger. Dat is deels ook uitgekomen, maar het schrijven en ondernemen heeft mijn hart gewonnen. Alweer ruim twintig jaar schrijf ik met veel plezier voor uiteenlopende opdrachtgevers en adviseer ik organisaties over hun boodschap en taalgebruik. Dat doe ik, na jaren aan bureauzijde, onder mijn eigen naam.

In woord en beeld

Ik ben een communicatiekundige die schrijft. Groot project, kleine klus? Ik kom snel tot de kern, leef me in en zoek dan de juiste woorden voor wat de een de ander wil laten weten, voelen, begrijpen of doen. Ik ben het gewend om naast woord ook in beeld te denken. Ik werk veel samen met vormgevers, webbouwers, filmmakers, fotografen en andere creatieve disciplines. 

Wat kun je bij mij verwachten?

Ik merk dat mijn persoonlijke waarden goed van pas komen in m'n werk. Het anderen graag naar de zin maken bijvoorbeeld; net zoals ik voor mijn opdrachtgevers dat stapje extra zet en vaak al snel ‘informeel professioneel’ samenwerk. Oprechte aandacht vind ik belangrijk. Tijdens m'n werk komt luisteren ook goed van pas. Familie en vrienden hebben regelmatig plezier om mijn ordelijkheid thuis. Tsja... ook zakelijk krijg ik nu eenmaal energie van structureren en analyseren. En van goed plannen én die planning halen.

Anderen over mij: opdrachtgevers en referenties. Interview met mij: vijf vragen 

Ik werk samen met...

Ik ben lid van Redactieprofs - een landelijk netwerk van ervaren tekstschrijvers en communicatieprofessionals. We zijn allemaal zelfstandig en werken regelmatig samen. Daarnaast werk ik onder meer samen met:

  • Blik Filmcommunicatie
  • Brigitte Boits grafisch ontwerp
  • Brood & Tulpen grafisch ontwerp
  • NFP Photography

Kort CV

  • Zelfstandig tekstschrijver en communicatieadviseur (aug 2015 - nu)
  • Senior tekstschrijver en adviseur bij JCM Context, bureau voor inhoud en creatie (2005 - juli 2015)
  • Tekstschrijver bij Edenspiekermann, bureau voor strategie, design en communicatie (1998 - 2005)
  • Junior docent Communicatie bij Universiteit Utrecht (1996 - 1998)
  • Opleiding Algemene Letteren/Communicatiekunde en Tracé Internationale Bedrijfscommunicatie bij Universiteit Utrecht (1994 - 1998)